Gemeente Amsterdam
max €150 per uur
Noord-Holland
16
Personeel en Organisatie
2de april, 2025
14de april, 2025
Opdrachtomschrijving
De senior beleidsadviseur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuw beleid voor de lijnbusbaan en het opstellen van een nieuwe taxiverordening. Dit omvat het opstellen van regelgeving, het betrekken van stakeholders en het waarborgen van een soepele uitvoering van de beleidsmaatregelen.
Het ontwikkelen van een lijnbusbaanbeleid voor taxi’s en het opstellen en/of aanpassen van de lokale taxiverordening in Amsterdam.
Doel: De opdracht heeft als doel het creëren van beleid voor de toegankelijke inzet van taxi’s op lijnbusbanen en het aanpassen van de bestaande lokale taxiverordening om de verduidelijking en effectiviteit van deze inzet te waarborgen. Dit beleid moet zowel de belangen van de taxi-industrie als van andere weggebruikers en de openbare veiligheid in balans houden.
De reden van de opdrachtverstrekking is een nieuwe vastgestelde taxikoers door de wethouder en het ontbreken van voldoende capaciteit om dat binnen het beoogde tijdsbestek uit te voeren.
Werkzaamheden
Belangrijkste taken en verantwoordelijkhedenOntwikkelen van nieuw beleid – Opstellen van een conceptverordening voor het taxibeleid en een beleidskader voor de lijnbusbaan.
Stakeholdermanagement – Betrekken van interne en externe partijen, waaronder de taxi- en OV-branche, om draagvlak te creëren.
Beleidsimplementatie voorbereiden – Zorgdragen voor een helder implementatieplan en strategie voor het nieuwe beleid.
Bestuurlijke afstemming – Adviseren van het bestuur en zorgen voor tijdige besluitvorming over de voorgestelde beleidsmaatregelen.
Monitoring en evaluatie – Toetsen van het beleid op effectiviteit en waar nodig aanpassingen voorstellen.
Specifiek:
Opstellen en implementeren van een nieuwe of herziene taxiverordening en een vernieuwd lijnbusbaanbeleid dat aansluit bij actuele mobiliteitsontwikkelingen en regelgeving.
Meetbaar:
Een conceptversie van de taxiverordening en het lijnbusbaanbeleid wordt uiterlijk Q2 2025 opgesteld en besproken met relevante stakeholders.
Het definitieve beleid wordt vóór 2026 vastgesteld.
Acceptabel:
Het beleid wordt afgestemd met alle betrokken stakeholders
Betrokken partijen leveren input via consultaties en participatiesessies.
Realistisch:
Rekening houdend met bestuurlijke en juridische procedures, wordt er een haalbare planning opgesteld met ruimte voor consultaties en evaluaties.
Beschikbare middelen en capaciteit worden efficiënt ingezet voor onderzoek, beleidsontwikkeling en implementatie.
Tijdgebonden:
Conceptversie gereed in Q2 2025.
Stakeholderconsultatie en aanpassingen in Q3 2025.
Definitieve vaststelling in Q4 2025.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) zorgt voor de bereikbaarheid, veiligheid en kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. We werken aan een stad die bereikbaar is op alle niveaus: internationaal, nationaal, regionaal, stedelijk en lokaal. Verkeer en Openbare Ruimte is de eigenaar van het integrale stedelijk verkeer en vervoersysteem (behalve rail), regisseur van de mobiliteitsketen en namens het bestuur eigenaar van de stedelijke eigendommen.
Het programma taxi is een onderdeel van de programmaorganisatie van de directie V&OR. Het Programma Taxi werkt aan fijnmazig taxivervoer, waarbij bereikbaarheid, toegankelijkheid én dosering centraal staat. Dit doen we met een team aan experts op het gebied van beleid, communicatie, onderzoek & data, operationeel projectmanagement en verkeerstactiek.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
We beoordelen je CV om te zien of er een match is.
We controleren of je voldoet aan de eisen en wensen.
We onderzoeken op basis van data of je gewenste tarief concurrerend is.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten..
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
We werken samen een offerte uit waarin we toelichten waarom jouw profiel aansluit op de gestelde eisen en wensen.
We verzamelen de benodigde stukken indien gevraagd zoals referenties, diploma's, motivatiebrief, VOG etc...
Op basis van data bepalen we een kansrijk uurtarief voor de offerte. Jij hebt zelf natuurlijk het laatste woord in het biedingstarief..
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via BijOranje hanteren we de volgende voorwaarden:
We vragen 10% marge over je uurtarief voor de duur van de opdracht.
We betalen je factuur binnen 16 dagen, je hoeft dus niet op je geld te wachten!
Als jij je opdracht goed doet en daardoor bij de dezelfde opdrachtgever een nieuwe opdracht mag doen dan ben je daar volledig vrij in! We hanteren geen concurrentie-/ relatiebeding.: