Gemeente Amsterdam
max €130 per uur
Noord-Holland
36
Juridisch
22ste april, 2025
6de mei, 2025
Opdrachtomschrijving
De functie behelst het adviseren van projecten voor het ruimtelijk-juridisch borgen van energiegerelatieerde infrastructuur zoals onderstations, elektriciteitsleidingen, e.d. Dit gebeurt vanuit het project energiecongestie dat is opgezet om de overbelasting van het eletriciteitsnetwerk van Amsterdam op te lossen. Amsterdam heeft een grote opgave als het om energiecongestie gaat. Daarom is een projectteam opgericht om te zorgen voor voldoende onderstations als nieuwe leidingen. Als adviseur maak je onderdeel uit van dit projectteam en adviseer je op de ruimtelijk juridische vraagstukken.
Daarnaast houd jij je bezig met het ruimtelijk-juridisch borgen van het datacenterbeleid in een ruimtelijke planvorm. Je werkt hierbij samen met een projectteam bestaande uit medewerkers van diverse collega's. Het datacenterbeleid kent een hoge bestuurlijke prioiriteit.
Daarnaast werk je mee aan de gebiedsontwikkeling voor het Schinkelkwartier aan de westzijde van Amsterdam waar de transformatie van een bedrijven- en kantoorlocatie naar een nieuwe woonwijk gestalte moet krijgen. Je doet hiervoor de ruimtelijk juridische advisering inclusief het maken en begeleiden van de ruimtelijk juridische producten in de bestuurlijke procedure. Dit doet je met een projectteam in een hoogdynamische werkomgeving.
Werkzaamheden
Je voert overleg met het projectteam over de ruimtelijk juridische aspecten van de opgave;
Je stelt zelfstandig wijzigingen voor het omgevingsplan op of ruimtelijke onderbouwingen voor de afwijkingsprocedure;
Je stelt bestuurlijke voordrachten op om de ruimtelijke juridische producten bestuurlijke te laten vaststellen;
Je draagt bij aan het opstellen en behalen van de planning voor het project.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
De omgeving van stedenbouw, planologie en duurzaamheid verandert sterk. De manier waarop omgegaan wordt met het stellen van kaders en het formuleren van beleid verandert mee. De eenheid Ruimte en Duurzaamheid werkt op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool, aan het ontwikkelen van een duurzame visie op de ontwikkeling van Amsterdam, het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkeling en de uitvoering van de plannen.
Enerzijds is zij verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en kaderstelling op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Anderzijds werkt zij in opdracht voor stadsdelen en grootstedelijke projecten, waar zij kennis inbrengt en planproducten tot stand brengt met betrekking tot stedenbouw, openbare ruimte ontwerp, planologie en duurzaamheid.
De samenstelling van de teams binnen R&D varieert van vakmensen met veel werkervaring en landelijke bekendheid tot jonge veelbelovende mensen die zich na een HBO of academische opleiding organisatie breed ontwikkelen. Alle teamleden hebben een grote betrokkenheid bij Amsterdam..
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
We beoordelen je CV om te zien of er een match is.
We controleren of je voldoet aan de eisen en wensen.
We onderzoeken op basis van data of je gewenste tarief concurrerend is.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten..
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
We werken samen een offerte uit waarin we toelichten waarom jouw profiel aansluit op de gestelde eisen en wensen.
We verzamelen de benodigde stukken indien gevraagd zoals referenties, diploma's, motivatiebrief, VOG etc...
Op basis van data bepalen we een kansrijk uurtarief voor de offerte. Jij hebt zelf natuurlijk het laatste woord in het biedingstarief..
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via BijOranje hanteren we de volgende voorwaarden:
We vragen 10% marge over je uurtarief voor de duur van de opdracht.
We betalen je factuur binnen 16 dagen, je hoeft dus niet op je geld te wachten!
Als jij je opdracht goed doet en daardoor bij de dezelfde opdrachtgever een nieuwe opdracht mag doen dan ben je daar volledig vrij in! We hanteren geen concurrentie-/ relatiebeding.: