Het Kadaster
50000
Gelderland
40
ICT Informatievoorziening
19de mei, 2025
30ste mei, 2025
In het kort: Je gaat als Full Stack Developer binnen het Alpha team werken aan de ontwikkeling en het beheer van diensten voor de Omgevingswet, waarbij je verantwoordelijk bent voor softwareontwikkeling, code reviews en DevOps-activiteiten.
Uitvoeringsvoorwaarde: Met het verstrekken van de opdracht (aan de ondernemer die inschrijft op de onderhavige opdracht en voor gunning in aanmerking komt) en het Kadaster mag géén arbeidsrelatie/dienstbetrekking tot stand komen. De inschrijver dient dit te waarborgen. Bij het inschrijven op de onderhavige opdracht moet in dit kader rekening worden gehouden dat de uitvoering van de werkzaamheden plaatsvindt onder direct leiding en toezicht van het Kadaster. Dit betekent dat niet wordt voldaan aan de criteria voor zelfstandigheid zoals vereist onder de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Het Kadaster merkt hierbij op dat aan de voornoemde uitvoeringsvoorwaarde niet wordt voldaan als de inschrijver een ZZP-er is (ongeacht of dit een eenmanszaak of een BV is).
Het Kadaster registreert en verstrekt gegevens over de ligging van vastgoed in Nederland en de daarmee samenhangende rechten, zoals eigendom en hypotheek. Als zelfstandig bestuursorgaan is dat onze wettelijke taak. Onze gegevens bieden houvast bij het onderzoeken van maatschappelijke vraagstukken, of het nu gaat om de beste route voor een nieuwe snelweg, actuele ontwikkelingen op de woningmarkt of het in beeld brengen van leegstand.
Opdracht: De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend. Volgens Kadaster richtlijn dient iedere medewerker minimaal 2 dagen per week op kantoor aanwezig te zijn. Welke dagen dit zijn gaat in overleg met de manager en het team.
Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer DSO, ter versterking van het Alpha team. Het Alpha team ontwikkelt en beheert drie diensten die worden gebruikt binnen de Omgevingswet. Met de Omgevingswet heeft de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigd en samengevoegd, zodat het bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. De Omgevingswet is een bundeling van 26 wetten en regels over ruimtelijke ordening, wonen, infrastructuur, milieu, water en natuur. Aannemers, ondernemers, overheden en omwonenden kunnen bij één loket snel zien wat er mag of mogelijk is in de leefomgeving. Bij hetzelfde loket kunnen meteen vergunningen worden aangevraagd.
Ruimtelijkeplannen is gebouwd voor de WRo, de wetgeving voor bestemmingsplannen die is vervangen door de Omgevingswet. Omdat er nog veel bestemmingsplannen moeten worden vervangen door nieuwe omgevingsplannen, is de voorraad bestemmingsplannen een belangrijke bron voor het DSO. Voor het beheren van de bestemmingsplannen door de bronhouder, biedt Ruimtelijkeplannen een Angular frontend met een beheerportaal en een GEO viewer. Informatiehuis Ruimte (IHR) zorgt voor ontsluiting van ruimtelijke plannen via services die relevant zijn in het kader van het Digitaal Stelsel Omgevingswet. OIS (Omgevingsinformatie In Samenhang) haalt data op bij Informatiehuis Ruimte en Ozon en combineert deze tot een eenduidige weergave voor gebruik in de DSO Viewer. De diensten worden ontwikkeld en beheerd door het Kadaster. Het Kadaster is hierbij ketenpartner in het Digitaal Stelsel van de Omgevingswet (DSO). We zijn samen met andere ontwikkelpartners georganiseerd in operationele beheerorganisaties (OBO’s). De diensten die de verschillende OBO’s ontwikkelen en beheren, vormen de operationele keten van het DSO-LV.
De teams binnen de OBO’s werken nauw samen om de gewenste functionaliteit voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet te realiseren. In dat programma werken verschillende organisaties op een Agile wijze samen op basis van het SAFe framework. Dat betekent onder andere dat er wordt gewerkt in sprints van 2 weken en Program Increments van een kwartaal. Je wordt onderdeel van het Alpha team. Wij bestaan uit 7 ontwikkelaars, een informatieanalist en een Product Owner. Daarbij worden we ondersteund door een Scrum Master, integratiespecialisten en functioneel beheerders. Wij werken met Agile Scrum in sprints van 2 weken. Dagelijks hebben we een stand-up, en elke sprint een planning, demo, retrospective en meerdere refinements. We proberen elkaar scherp te houden op ons sprintdoel, en vinden het belangrijk dat een retrospective afwisselend en zinvol is. We doen DevOps, wat betekent dat we volledig verantwoordelijk zijn voor onze applicaties, van idee tot productie.
Als Full Stack Ontwikkelaar verwachten we dat je actief meedenkt en meebouwt aan onze services. Je bent op de hoogte van de algemeen geldende software principes en technologie en kan deze toepassen. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen, maar ook voor andermans werk. Je neemt initiatief en bent proactief. KISS, SOLID en YAGNI zijn geen geheim voor je.
Belangrijkste technieken, methoden en tools:
- Java (21);
- Spring Boot (3);
- Typescript / Angular (13+);
- OpenLayers GEO viewer;
- Deegree;
- PostgreSQL/PostGIS;
- OpenAPI;
- Swagger;
- RESTful/SOAP webservices;
- XML/GML, XSLT;
- (Geo) JSON;
- Robot Framework, Python;
- Traefik;
- Container technologie (Docker, Kubernetes, Azure Cloud);
- CI/CD tooling (Git, Tekton, ArgoCD, Maven, Gatling);
- Monitoring tooling (Prometheus, Grafana);
- Issue tracking (Jira);
- Agile, Scrum, DevOps.
Verantwoordelijkheden: De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
- Preppen en schrijven van stories;
- Actief meedenken tijdens refinements, hier scherp zijn;
- Sparren over software architectuur & ontwerp; de balans vinden tussen YAGNI en toekomstbestendig design;
- Optimaliseren van configuratie en performance;
- Gedegen code schrijven, van voldoende kwaliteit; op zo 'n manier dat je medeontwikkelaar dit ook begrijpt;
- Een ontwikkelaar anno 2025 schrijft niet enkel meer code: hij configureert ook (configuration-as-code), en past tooling toe daar waar gepast;
- Doen van code reviews; delen van kennis tijdens code reviews;
- Zorgen voor voldoende testdekking en documentatie;
- Analyse van complexe bug en issues;
- Het uitvoeren van DevOps beheerwerkzaamheden;
- Actief bijdragen aan onze development guidelines;
- Deelnemen aan de Java community binnen het Kadaster.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Freep Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: