Mediacollege Amsterdam
50000
Noord-Holland
20
ICT Informatievoorziening
20ste mei, 2025
6de juni, 2025
In het kort: Je gaat de vervanging van Magister binnen het MBO van Mediacollege Amsterdam leiden, inclusief aanbesteding, migratie, implementatie en training, terwijl je samenwerkt met stakeholders en historische gegevens waarborgt.
Over Mediacollege Amsterdam:
Bij Mediacollege Amsterdam (MA) leren studenten niet alleen een vak, maar ook de moed om te durven. Bij MA draait alles om kansen creëren en benutten. We bieden onze studenten de mindset om grenzen te verleggen en om als een pro voor de dag te komen. Op die manier bereiden we onze studenten voor op een toekomst midden in de dynamische, creatieve industrie. Met 15 creatieve en technische mbo-opleidingen en een vmbo-opleiding verbinden we leren met de praktijk. Dankzij samenwerkingen met toonaangevende bedrijven, krijgen studenten toegang tot een waardevol netwerk van (stage-)bedrijven. MA is open, duurzaam en ontwikkelingsgericht. We omarmen diversiteit, bouwen aan een betere toekomst en werken elke dag aan groei en verbetering.
Context:
Per 1 augustus 2027 stopt Iddink met de ondersteuning van Magister voor het mbo. Dit betekent dat het Mediacollege Amsterdam (MA) vóór deze datum een vervangend Studenteninformatiesysteem (SIS) moet selecteren, implementeren en in gebruik moet nemen.
Magister wordt momenteel gebruikt als kernsysteem voor het vmbo & mbo binnen MA, met ondersteuning van de volgende processen en bijbehorende proceseigenaren:
- Studentengegevensbeheer
- Kwalificering
- Bekostiging (inclusief uitwisseling met DUO en BRON)
- Studentondersteuning (inclusief aan- en afwezigheid)
Magister wordt vooralsnog niet gebruikt voor de volgende processen:
- BPV (beroepspraktijkvorming) – via Onstage
- Werving en inschrijving – Via Portal-Plus
- Formatieve studievoortgang & Feedback – Via Simulise
- Roostering – Xedule
- De onderwijscatalogus – Maakt geen onderdeel uit van het huidige kernsysteem
Deze context benadrukt het belang van een goed geregisseerde transitie naar een nieuw SIS, inclusief procesontwerp, datamigratie (met inachtneming van de archiefwet), en adoptie binnen de organisatie.
Functieomschrijving:
Als Projectleider / Analist ben je verantwoordelijk voor de volledige vervanging van Magister binnen het MBO van het mediacollege en de afsplitsing van het vmbo in Magister. Je leidt het project vanaf de aanbestedingsfase tot en met migratie, implementatie, training, livegang en nazorg.
Je hebt een scherp analytisch vermogen en begrijpt zowel de technische als procesmatige implicaties van een SIS transitie binnen een onderwijsinstelling. Een belangrijk aspect van de migratie is het waarborgen van historische gegevens in lijn met de archiefwet voor het MBO. Daarnaast werk je nauw samen met vertegenwoordiging van de huidige gebruikers zoals docenten, studentenadministratie, examenbureau en expertisecentrum om bestaande werkprocessen om te zetten naar processen binnen het nieuwe SIS.
Verantwoordelijkheden:
Aanbesteding & Selectie
- Leiden van de aanbestedingsfase en selectie van het nieuwe SIS in samenwerking met stakeholders
- Opstellen functionele en technische eisen voor het nieuwe systeem
- Het uitvoeren van het aanbestedingsproces met ondersteuning van de inkoper
Projectplanning & beheer
- Inventarisatie behoefte stakeholders
- Opstellen en bewaken van de projectplanning, risicoanalyse en budget
- Stakeholdermanagement binnen én buiten de organisatie
Migratie & Databeheer
- Zorgen voor een correcte migratie van studentdata, inclusief behoud van historische gegevens conform de archiefwet
- Coördineren van de datamigratie tussen Magister en het nieuwe SIS
- Zorgdragen voor vervanging van data-uitwisseling met andere systemen
Procesoptimalisatie
- Analyseren huidige proces t.b.v. selectieproces software en vervolgens herontwerpen van onderwijs- en administratieve processen naar de mogelijkheden van het nieuwe systeem. Naast de rol van projectmanager behoort dit tot de inhoudelijke verantwoordelijkheid van deze functie / opdracht.
Implementatie
- Het organiseren van opleiding voor eindgebruikers in samenwerking met de gekozen leverancier. Onder eindgebruikers vallen in ieder geval docenten, stafleden en applicatiebeheerders
- Bewaken van een soepele livegang en coördineren van nazorg
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Freep Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: